Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś miał podobny problem jak ja?

Po otwarciu zaślepek belek dachowych w G30 (a zrobiłem to prawidłowo, otwierając na zawiasach) zaślepki nie chcą się już z powrotem domknąć, cały czas odstają. W dodatku jedna z zaślepek wyskoczyła z mocowania na jednym końcu i nie wiem jak ją z powrotem zamontować.

Zastanawiam się, czy ktoś w salonie nie zrobił czegoś niewłaściwie jak demontował belki - samochód jak kupowałem stał na salonie z różnymi akcesoriami, m.in z belkami dachowymi.

A może po prostu ja coś robię nie tak?

Pozdrawiam

Opublikowano
Niestety też tak miałem. Nie dało się zamknąć całkowicie dwóch zaślepek z tej samej strony. Serwis wymienił na gwarancji całą listwę dachową.
Opublikowano

No wygląda na to, że u mnie jest to samo. Z jednej strony się ładnie zamyka, z drugiej obydwie pieją.

Podjechałem do serwisu, umówili mnie na wizytę, będą wnioskować do producenta o gwarancyjną wymianę listwy dachowej.

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

Też to przerabiałem. Po zdemontowaniu boxa i belek nie mogłem zamknąć jednej zaślepki.

Spróbuj sprężonym powietrzem z kompresora dobrze to przedmuchać. U mnie pomogło.

Opublikowano
No jestem Ci winien piwo.

Sprężone powietrze z puszki + WD40 na zawiasy i wszystko wróciło do normy.

no to podać adres do wysyłki czy wpadniesz osobiście? :wink: