Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, to mój pierwszy post. Tak jak w temacie przy 2000 a 2500 obrotów silnik wydaje dość nie przyjemny dźwięk i nie mam pewności cóż to może być. Pewien mechanik na początku twierdził, że to może być alternator. Alternator zregenerowałem, a dźwięk nadal występuje. Gdzieś wyczytałem, że może to być pompa wspomagania lecz pompę jakiś czas temu została wymieniona na nową. Poniżej daje plik MP3 z nagraniem tego zjawiska.

https://drive.google.com/file/d/1muy8sMfevsWE88074rbZoxU1FBLWZc9j/view?usp=sharing

Coś o pacjencie:

BMW 116i E87

Silnik: N45B16A, 115KM

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam bardzo podobny dźwięk. Parę dni temu wymieniłem pompę wspomagania i na początku myślałem, że to nowa pompa musi się dorobić ale nadal ten dźwięk występuje, także podpinam się do pytania. Silnik mam ten sam.
Opublikowano
nowa oryginalna pompa? Mi pompa wyła też jak dochodziło na obrotach do 2 tyś. Może spróbuj Ceramizer do pomp wspomagania? Najpierw wymień olej.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dziękuję wam Panowie za wasze rady o:-). Udało mi się znaleźć przyczynę tego "wycia". Problem był po stronie sprzęgła kompresora klimatyzacji. Teraz silnik gra jak marzenie :-)