Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

przymierzam się do zakupu X4. Zamówienie auta do produkcji.

Wiecie może kiedy planowana jest premiera wersji 2022 i od kiedy będzie znany cennik i możliwość zamawiania? Chciałem w tym tygodniu zamówić obecną wersję ale okazuje się że zamówienia wstrzymane bo idzie lifting.

Edytowane przez baslow
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Cennik i konfigurator nowej wersji będzie na początku czerwca.

Znika pakiet podstawowy więc cena będzie większa bo jak z X line

Mogę wiedzieć gdzie chcesz zamawiać i może wynegocjowałeś jakieś rabaty?

Dz

Opublikowano

No hej :)

No wiem, premiera podobno w tym tygodniu ;)

Dokładnie, zebrałem oferty na X4 przed liftem... potem się okazało że się nie da już zamówić i trzeba czekać na LCI ;)

Z salonów dostałem 18% bez większych różnic - jeden dołożył dywaniki inny nic ;)

Od brokera 20,5%.

Opublikowano

czesc

a ok dzięki czyli 18 jest szansa wyrwać bo jak kupowałem 6 lat temu to było tylko 5% a jak flota to 10%

widzę duże zmiany są ale też widzę że o tyle poszła cena samochodu

BMW ma jeszcze fajny leasing 0% więc dochodzi nst 3-4%

a w jakich salonach pytałeś?

Opublikowano

od brokera ja nie polecam bo mają dużo kruczków i nakazują przeważnie finansowanie u nich a tam jest drogo - ale może się mylę

pzdr

Opublikowano

To jeszcze tak, produkcja LCI ruszy od sierpnia z tego co wiem. A premiera przynajmniej X3 LCI ma być 12-15.05 ;) tak gdzieś podsłyszałem ;)

Dwa lata temu jak pytałem na osobę prywatną to dostawałem 15% mówiono mi wtedy że na firmę miałbym 18%.

Teraz na firmę dostaję 18%

No ten leasing jest OK ale salonowe ubezpieczenie 1,5k więcej niż mam prywatnie ;) a przy leasingu 0% to salonowe ubezpieczenie niestety konieczność.

Na szczęście mam porównywalny leasing ;)

Pytałem w: M-Cars, Dobrzański, Bawaria.

Czytałem umowę brokera wygląda ok. Przychodzę ze swoim leasingiem i swoim ubezpieczeniem. On na auto ma 24,5% więc dostaje 4% prowizji ;)

Obecnie planuje 30i M Sport, ale nie wiem czy budżet to wytrzyma ;) Tym nie jeździłem - biorę w ciemno ;) X3 20d tym jeździłem tylko...

Ciekaw jestem czy w LCI będzie asystent professional ;) wiadomo może?

Opublikowano

wysyłałem zapytanie do m-cars w krakowie i pan Tomasz zrobił mi 14%

ja trochę się obawiam tych brokerów nie wiem może się mylę - a 2% to jakoś może będzie można jeszcze coś wyciągnąć od dealera

Ja będę pytał o wycenę w Rzeszowie to dam znać co mi dali ale trzeba poczekać już jak pojawi się oferta i konfiguracja

pzdr