Skocz do zawartości

e46 328ci m52b28 1999r. reset przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, robiłem reset przepustnicy w e46 328ci po przez wciśniecie pedału gazu i włączeniu zapłonu na 10 sekund, potem wyjąłem kluczyk i ponownie odczekałem 10 sekund. Teraz samochód po odpaleniu od razu praktycznie gaśnie :worried: przy kilku pierwszych próbach odpalenia zafalowywał i gasł dodam , że auto jeździło normalnie, na desce rozdzielczej nie pokazuje żadnych kontrolek pomoże ktoś ? dodam , że na chwilę obecną nie mogę podłączyć komputera w celu uzyskania błędów.
"Redukuje bieg i za zakrętem znikam"
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź , niestety nic to nie pomogło po odpięciu klem i ponownym podłączeniu odpalił bez dłuższego kręcenia i po sekundzie zgasł. Za drugim razem jednak już nie chciał wgl odpalić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jak będziesz miał już możliwość podłączenia komputera to podaj błędy z dme i asc/dsc.

Silnik to m52tub28, ten który wpisałeś nie występował w e46.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Oki, dzięki maniek za sprecyzowanie i zainteresowanie się tematem. Jutro kurier przyniesie mi interfejs inpy więc dam znać co i jak.
Opublikowano
Po podłączeniu inpy wyrzuciło mi błąd przepływomierza czy to możliwe jest , że bmw nie chce odpalić po przez ewentualne uszkodzenie przepływomierza ? próbuje zapalić ale od razu się przydusza i gaśnie momentalnie, błąd usunięty z pamięci dał to że odpaliła bo wcześniej wgl nie chciała, odpięcie przepływki też nic nie daje :/.Dodam, że żadnego checka mi nie wyrzuciło.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zanim skasujesz błąd zawsze go zapisuj, bo tam są dodatkowe informacje, które sporo mówią a po samej informacji, że był błąd przepływomierza niewiele wiadomo. Tak jak pisałem jeszcze istotne są błędy z asc/dsc.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Temat do zamknięcia problemem okazał się zasyfiony silniczek krokowy, dzięki za pomoc i sugestię.