Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dostałem od znajomego zmieniarkę cyfrową którą posiadał w bmw e46 w zestawie jest przejściówka 17 pin do radia i 10 pin do zmieniarki, jeszcze dodam że na zmieniarce jest nalepka 10 pin cd.Mam teraz takie pytanko czy ta zmieniarka będzie działać w moim bmw x3 e83.W moim aucie jest radio z navi z monitorem i z tego co doszedłem jest wtyczka radia 40 pin i zmieniarki 12 piN i drugie pytanko jak bym dokupił przejściówkę 40 pin radia i 12 cd i przelutował kabelki czy to zadziała.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jedyna droga ( bez gwarancji sukcesu ) to rozpiska wszystkich kostek i przekładanie kabelek po kabelku >> jeśli różni się tylko kostkami ( a pewnie tak jest ) to sygnały we/wy i reszty będą takie same w sensie potencjały i polaryzacja ...

Ja wolałem dokupić z Baseusa porządny adapter Bluetootha z "aptX HD" >> wrąbać go pod AUX + zasilanie i słuchać z telefonu czy drugiego smartfona który mam do nawigacji i Yanosika .. szybciej, łatwiej, bardziej wszechstronnie ;) .. W tym telefonie do Navi czyli P30Pro, mam kartę z T-Mobile z Magentą ( net no limit ) czyli mam WSZYSTKO od Spotify po Tidal, YT czy radia internetowe + 128G MP3 .. Drugi telefon taki używany na co dzień, mam do rozmów czy innych pierdół i to chyba najlepsze rozwiązanie ... nie mi nic gorszego jak środek Hanoweru, Budapesztu albo nie daj Boże Krakowa i nagle telefon kiedy ty jedziesz na nawigacji i szukasz jakiejś parszywej dziury wśród jednokierunkowych uliczek ... :mrgreen: ... a tak to luzik + dowolność i łatwość wgrywania muzy swojej do folderu w telefonie ....