Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Spotkałem się z informacjami odnośnie tego, że powinno się wymienić odmę w BMW x3 F25 przy przebiegach ok 200kkm. Własnie przekroczyłem magiczną wartość na liczniku, stąd moje pytanie jak to wygląda z tą odmą. Wymienia się całość? Czy tylko filtr w środku? Ktoś zna orientacyjny koszt ? Wymienialiście w swoich samochodach też?

Silnik N52B30, rok 2012.

Jeszcze pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji nt. rozrządu - jak to wygląda z tym silnikiem, co ile kkm powinno się wymienić rozrząd?

Z góry dzięki, za pomoc!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Co tutaj taka cisza :cry: :cry:

Nikt nie ma żadnych informacji na ten temat?

silnik benzynowy N52B30 to w X3 F25 rarytas .....

w Niemczech jest obecnie zarejestrowanych 3.557 aut z tym silnikiem ( dane z Urzedu Statystycznego ) . Dla porownania xDrive20d 135 kW jest zarejestrowanych ponad 200.000 ! ! !

krrucmay.jpg

na temat silnika N52 poczytaj tutaj : https://docs.google.com/document/d/1-1LNlaQEgGufGP7XAHT3EuIGKHUQ-xpA3BO-kDrBIUY/edit

Odma zazwyczaj wytrzymuje około 150 tys. km. Nieszczelna odma prowadzi do nadmiernego zużycia oleju, uszkadzania zaworów DISA i innych problemów.
Pozdrawiam Andrzej