Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam BMW x3 f25 z 2010r, posiadam maly ekran bez navi (o dziwo idrive posiada przycisk navi) brak głosników w obudowie od lusterek. Jakość muzyki w tym aucie to jakaś patologia, miałem e91 z 2011r i tam dźwiek jest nieporównywalnie lepszy. Co mógłbym zrobić żeby polepszyć jakość dźwieku? Kontakowałem sie z jedną z firm zajmującą sie na obszarze trójmiasta car audio, ale ich wycena na części i robocizne to w granicach 3000 netto. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy da rade zrobić to w mniejszych pieniądzach lub co zrobić by polepszyć tą jakość dzwięku? Zestaw zaproponowany przez firme to " Match UP C42BMW-FRT.1 i dodatkoweo Match UP W8BMW-S"
Opublikowano
Witam,Czyli mamy podobny problem z tym,że ja w x5 f15:)szukam różnych rozwiązań aby ten Basic jak u Ciebie wzbogacić dźwiękiem ale wszystko się kręci w "podstawie" koło 3 za takie rozwiązania jak twoja propozycja z firmy car audio...z tym,że większość proponuje jeden "solidny"wzmacniacz w bagażniku /więcej roboty i rozbierania tapicerki ale w zależności co wpakujemy to efekt bardzo fajny/.Mam kupiony używany zestaw HIFI z F15,gra jak na codzienne możliwości wystarczająco ale jakość głośników Ori gorsza od Matcha czy Audio System o Facal nie wspomnę...Propozycja dla twojego auta spowoduje,że nie trzeba rozbierać "połowy" auta.
Opublikowano
Fajnie ze ktoś wkoncu odpowiedział, troszkę mam mieszane uczucia. Kasa dość spora a myślę nad tym żeby wygłuszyć sobie jeszcze drzwi wszystkie i bagażnik. Auto użytkuje w sumie raz, dwa razy w tygodniu, reszta dni poruszam się firmówką więc jak wsiadam to chce wkoncu posłuchać porządnie muzyki. Ciekaw jestem czy ktoś robił wygłuszanie mata bitumiczną w x3.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich,

pozwólcie, że podłączę się do wątku. Również mam F25. Moje wyposażone jest w HiFi Professional (677) czyli więcej głośników, wzmacniacz, mały ekran i BT tylko do rozmów telefonicznych. Chciałbym wymienić to co się da aby cieszyć się streamingiem audio. Chciałbym zamontować również nowe głośniki, w tym niskotonowe Focal, które zdaje się wymagają lepszego wzmacniacza (impendancja).

Czy ktoś jest może obeznany w temacie na tyle, żeby podpowiedzieć mi co muszę kupić lub gdzie znajdę listę zakupów? Montaż zlecam specjalistom.

Tomek

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam, posiadam BMW x3 f25 z 2010r, posiadam maly ekran bez navi (o dziwo idrive posiada przycisk navi) brak głosników w obudowie od lusterek. Jakość muzyki w tym aucie to jakaś patologia, miałem e91 z 2011r i tam dźwiek jest nieporównywalnie lepszy. Co mógłbym zrobić żeby polepszyć jakość dźwieku? Kontakowałem sie z jedną z firm zajmującą sie na obszarze trójmiasta car audio, ale ich wycena na części i robocizne to w granicach 3000 netto. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy da rade zrobić to w mniejszych pieniądzach lub co zrobić by polepszyć tą jakość dzwięku? Zestaw zaproponowany przez firme to " Match UP C42BMW-FRT.1 i dodatkoweo Match UP W8BMW-S"

W pierwszej kolejności chciałem się przywitać z Wami wszystkimi w związku z tym że to mój pierwszy post na forum :mrgreen:

Od jakiegoś czasu obserwuję konwersację związaną z audio upgrade 'em w BMW i to ten wątek finalnie skłonił mnie do założenia konta gdyż sam przymierzam się do takiego zabiegu. Dla większości audiofilów temat fabrycznego Hi-Fi 676 budzi spory niedosyt.

Mój wybór ze względu na kompatybilność z fabrycznym system i montaż typu P&P padł na produkty od Audiotec Fisher czyli Match UP.

Do tej pory skompletowałem zestaw a montaż będę wykonywał samodzielnie wraz z pomocą bardziej doświadczonego kolegi. W skład zestawy będzie wchodził:

-wzmacniacz Match Up 7 BMW

-zestaw Match up W8BMW (sub'y pod fotele)

-Match up x4BMW-ctr3 (głośnik centralny)

-Match up C42 BMW frt.3 (przednie dzrwi)

-Match up x4BMW-frt3 (tył dzrwi)

-modół bluetoth match mec by hd

-pilot urc3

Więc full match up. Opiszę efekt po montażu i dam znać czy zestaw jest wart swojej ceny. Montaż w Lipcu.

Jeśli chodzi o cenę montażu o którą pytał kolega to mam wycenę firmy ze śląska (początkowo chciałem zlecić montaż)

która wygląda tak:

-montaż wzmacniacza + strojenie procesora 650zł

-koszt montażu głośników pod fotelami z wygłuszeniem 450 zł

-montaż głośników w przednich drzwiach 350zł

Opublikowano

Będziesz Pan zadowolony :D

Mam zestaw MATCH zbudowany na wzm 82DSP

plus głośniki chyba nawet takie same jak Twoje.Bez centralnego

i drzwi tylnych(F11 ma w suficie i one zostały)

Teraz dojdzie monoblock Alpine pdx M6 i sub audiosystem HX.

Będzie moc :lol: