Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w swoim E91 2.0D M47N2 odmę jeszcze starego typu czyli z filterkiem. Wg serwisu odma kwalifikuje się do wymiany i zalecono mi wymianę na odmę nowego typu - jak określono bezobsługową.

Nr odmy 11127799224 wg nr VIN. Chciałem zainwestować w oryginał lecz zastanawia mnie czy w przypadku tej odmy warto wywalać ponad 400zł i może jest godny polecenia sprawdzony zamiennik. Raczej staram się brać części zawsze z oryginału bo wiele razy się przejechałem na zamiennikach, ale może w tym wypadku nie warto przepłacać?

Znalazłem odmy firm FEBI, Meyle i Swag wszystkie 3 w podobnych cenach ok 170zł- najbardziej zaufanie mam do Swaga, ale może nie ma większych różnic między nimi?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Od którego roku występuje odma nowego typu? W 2018 zmieniałem ostatnio ale nie pamiętam czy ju na nową..... Do nowej tylko wkład się zmienia tak?
Opublikowano
I jak z tą odmą? Zamontowales ten zamiennik?

Zamontowałem odmę SWAG, jakością wykonania względem oryginału sporo odbiega. No cóż zobaczymy czy będzie spełniać swoją funkcje jak należy, bo przecież o to głównie chodzi.