Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej,

Czy ktoś słyszał, widział albo wie, jak zaktualizować oprogramowanie iDrive w wersji 7 do najnowszej wersji w ramach OTA?

Miałem aktualizację w ubiegłym roku, 2019/7 (czy 2019/11), ściągnęła sie na iPhone, zainstalowała i to tyle.

Portale o BMW trąbią od listopada 2020 o wielkiej aktualizacji BMW, że miliony aut ją dostały, ale u mnie nic nie widać w aplikacji i w samochodzie.

Rozmawiałem z serwisem i mówią, że "mogą spróbować wgrać nową wersję", ale trzeba tracić czas na co najmniej pół dnia.

Rozmawiałem z inforlinią BMW, generalnie to nie wiedzą, powinna być, ale jak nie będzie do tygodnia to mam dzwonić i przekażą do "działu technicznego".

Zastanawiam się - gdzie jest ta aktualizacja? Czy ktos ją w PL widział? Dlaczego nie ma jej w moim aucie? Dlaczego flagowy model BMW ma soft z 2019 roku?

Czy ktoś w BMW myśli, że kupię kolejny model przy takim podejściu do aktualizacji? Przecież standardowo dla tej marki, zaraz wprowadzą iDrive 8, 10 czy siedemnaście i oleją strasze wersje totalnie. Kiedy Tesla nawet do starociów wypuszcza aktualizację poprawiającą kluczowe funkcje użytkowania auta.

Pozdrawiam

Zodiac

Opublikowano

Samochód kupiłem w zeszłym roku . Od tego czasu przy okazji zgłaszanych usterek " elektronicznych" ;) za każdym razem była aktualizacja( problem z otwieraniem tylnej klapy nogą , problem z parowaniem touch command , brak android auto ) .

Było tych aktualizacji na pewno nie mniej niż 3 . Obecnie mam wersję 11/2020.42 .

Zgłoś że masz problemy z android auto czy carplay lub coś podobnego co da podstawę że będą musieli zrobić aktualizację i po sprawie.