Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem posiadaczem BMW E90 2005r od tygodnia. Przez pierwsze dni jeździłem z kluczykiem niewkładanym do stacyjki. Ale pewnego razu włożyłem i uruchomiłem silnik. Nagle na ekranie między zegarami zaczęły się świecić różne ostrzeżenia : np. kierownica z wykrzyknikiem. Dodatkowo na iDrivie zaczęły się pojawiać komunikaty w stylu : sprawdź poziom ciśnienia w oponach i wiele innych informacji. Trochę się przestraszyłem, ale zgasiłem silnik i uruchomiłem ponownie - błędów i ostrzeżeń brak. I od tego momentu zaczęły się moje problemy z funkcją zbliżeniową. Czasem działało, a często nie. Zauważyłem, że jeżdząc kilka godzin z kluczykiem w stacyjce wszystko zaczęło działać. Na forum czytałem, że to prawdopodobnie wina baterii - wymieniłem takową - problem nadal pozostał. Tak samo nie działa mi otwieranie samochodu kluczykiem zbliżeniowym. Dodatkowo, jeśli otworzę samochód z kluczyka i spróbuję zapalić samochód bez kluczyka w stacyjce na ekranie między zegarami pojawia się symbol kluczyka przekreślonego, a na ekranie iDrive pojawia się komunikat 'Kluczyk musi być w stacyjce'

Dodatkowo ostatnio zauważyłem (już na nowej baterii też), że nie zawsze samochód chce mi się otworzyć z kluczyka, czasem muszę kliknąć kilkukrotnie :(

ktoś może nakierować, gdzie szukać przyczyny? Ew. jak ot można jeszcze diagnozować?

Opublikowano
Na dzień dobry wymień jeszcze raz baterię na nową dobrej firmy. Najprostszei najtańsze i najbardziej prawdopodobne.
Opublikowano
Kupiłem taką samą jaka była czy Panasonic CR2032. Więc nie wydaje mi się, żeby to była wina bateryjki :/