Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przede wszystkim witam forumowiczów z racji ze jest to mój pierwszy post od zakupu E61 na koncu grudnia 2020r.

Posiadam E61 525d z 2008 roku.

Instalowałem inpe już z kilku źródeł. Każda miała jeden i ten sam problem. Jest to inpa 5.06. SPDaten pod E60 w wersji 60.1.

Łącze się z większością modułów i mogę je zdiagnozować. Ale z częścią modułów inpa chce się połączyć ale wywala komunikat że nie znalazła sterownika "a" ale jest obecny sterownik "b" lecz się z nim nie komunikuje.

Przy silniku chce sterownik d60m57b0 lub d60m57d0 a ja mam d60m57a0.

Sytuacja tyczy się m.in. Silnika, klimatyzacji, kontroli trakcji, sterownika świateł i pewnie jeszcze jakiś sterowników.

Zależy mi na inpie chociaż w języku angielskim.

Pytanie brzmi czy związane jest to z rocznikiem samochodu (2008) ???

Kolejnym jest czy ktoś mógłby pomóc rozwiązać ten problem posiada może inpe po angielsku lub pliki Ipo na podmianę aby program komunikował się z moim modułami.

Udało mi sie połaczyc z silnikiem przez podmianie pliku dde6m57.ipo na znaleziony na chomiku ale w inpie było po niemiecku. Stad pytanie czy ktoś może ma takie sterowniki w aucie jak ja i inpe która je obsługuje.

Poniżej wstawiam screen z inpy jakie sterowniki znalazła.

https://drive.google.com/file/d/1huVixwuPw9DRVXIuN60HQhZ3qLseuBtR/view?usp=sharing

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Temat do zamknięcia. Już sobie sam poradziłem z problemem.

Teraz INPA działa idealnie ze wszystkimi sterownikami w moim aucie.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam. A mogłbyś po krotce napisac jak sobie poradziles bo juz 2 dzien walcze i nic. Ja mam Inpe 5.0.2 i tez nie łaczy sie z tym sterownikiem d60m57a0. Ściagnalem ten plik dde6m57.ipo bo w mojej Inpie go nie bylo ale co teraz z nim zrobic? Czy wystarczy wkleic tam do katalogu w ktorym sie znajdują wszystkie pliki .ipo? Z gory dziekuje za odpowiedz