Skocz do zawartości

BMW e90 320d 163 km problem sterownikiem świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie mam problem z autem mianowicie wymienione zostały świece żarowe również sterownik a dalej bład 4 swiec żarowych i jest jakiś bezpiecznik od świeć zarowych ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jest, ale wtedy nie masz błędu 4 świec żarowych. Jedyne co w twoim wypadku loże być nie tak to, albo ponownie uwalony sterownik świec, albo kabel od sterownika do rozrusznika. Zasila on sterownik. Jest to ten mniejszy, pojedyncza wtyczka. Innej opcji jie ma. Naprawiam te sterowniki.

P.S. na nowy sterownik wymieniony, czy używany. Dostępność nowych teraz jest praktycznie zerowa.

Opublikowano
  • Autor
a gdzie znajduje się ten bezpiecznik ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pod maską na podszybiu po stronie pasażera F02, tylko jak on jest uszkodzony to auto nie odpala i sypie innymi błędami, bo on jest od kilku czujników.
Opublikowano
Ten bezpiecznik jest na linki z sondami, czujnikiem jakości oleju i czymś jeszcze. Wywaliło mi ostatnio gen bezpiecznik i normalnie jeździłem
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mi go ostatnio wywaliło ale też z bezpiecznikiem od przepustnicy przez zabawy i nie odpalał. Piszły F01 i F02, ale nie sprawdzałem już przez który nie jeździł, ale na bank byś miał więcej błędów.