Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Używałem wyszukiwarki ale nic nie znajduje albo nie działa ostatnio w ogóle wyszukiwarka na forum, bo zawsze co bym nie wpisał pokazuje 0 wyników..

Zmieniłem moduł jak w temacie żeby miec połączenia głosowe. Moduł jest z 2010r. podłączyłem do auta, ncs widzi moduł dodałem $633 i usunąłem $638. W drzewie sterowników jest TCU, ncs się z nim łączy, można zmieniac ustawienia i go zakodować. Dopisałem przez Tool32 swój vin:

967de7a0aafe8f54med.jpg

Po tej operacji przekodowałem pustym Manem moduł. Po uruchomieniu samochodu i włączeniu bluetootha wyszukuje mi tel, łączy się z nim, ale nie ładuje kontaktów, nie da się wybrać jakiegokolwiek numeru:

b597b5cd893d90ebmed.jpg

Próbowałem połączyć się z modułem przez Inpe, ale wali jakieś błędy. Próbowałem wejść przez ten moduł:

ee8994d49f3cb68dmed.jpg

ale wali taki błąd:

80d6072600844ee4med.jpg

Po próbie połączenia przez ten:

e31e4734ebc13927med.jpg

pokazuje coś takiego:

19ad33cc7ed5fae6med.jpg

Bądź odwrotnie bo może pomieszałem zdjęcia, nie ważne, jednak inpa go tak jakby nie widzi a ncs się z nim normalnie łączy.

Czy ktoś pomoże w takiej sytuacji? co tu jest nie tak? co jeszcze ewentualnie sprawdzić? jak to ogarnąć żeby działał normalnie i dało się używać zestawu głośnomówiącego?

Opublikowano

Ze zdjęcia CCC wynika że nie sparowałeś poprawnie telefonu.

Jeśli chodzi o inpę to spróbuj przez E90 się połączyć.

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

Opublikowano

wlasnie tel sie paruje, prosi o kod podaje go jest polaczenie z tel pisze "pobieram dane" i pozniej jest pusto tak jak na zdjeciu. Inpa mi nie widzi modulu. po kazdym wejsciu do auta i przekreceniu zaplonu jest pobieranie danyh i tyle.

Niwe wiem mam cos jeszcze zakodowac czy moze vin jest niedopisany czy co jeszcze moze byc? Dodam ze tcu jest z 2010 r a moje auto z 2005. tzn mmodul stary byl z tego roku

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...