Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od 1.5 tygodnia mam problem z blokadą elektryczną kierownicy,

Mam auto z pakietem Komfort, w zeszłym tygodniu ni stąd ni z owąd po otworzeniu drzwi normalnie pilotem i wejściu do auta, kierownica dalej zostaje zablokowana i nie działa zapłon. nie mam możliwości manualnego ruszenia auta kluczykiem. Na panelu wyświetla się żółta kontrolka auta na podnośniku oraz resetuje się zegar. po kilku dniach puściło i po wejściu do auta normalnie się odblokowała na jeden dzień, natomiast wczoraj rano znowu to samo.

wiem że temat pojawiał się kilka razy i za każdym razem ile osób tyle problemów, sprawdzana i odłączana już była wtyczka IBS w akumulatorze przy -, akumulator w miarę nowy wiec to raczej nic z nim, sprawdzane było w komputerze napięcie i 14V na lekkim napięciu, 13,8 gdy wszystko włączone więc to tez ok.

otwierałem i zamykałem na zmianę jednym i drugim pilotem drzwi, zarówno jeden jak i drugi nie odblokowuje mi kierownicy, sprawdzane były bezpieczniki, wyciągany przycisk start/stop, czy miał ktoś podobny problem i wie jak można jeszcze spróbować sobie z nim poradzić?

jakieś pomysły?

Z góry dziekuje

Opublikowano

Car Scanner ELM OBD2

DTC report

Selected brand: BMW

=========================

2F4A

Raw code: 2F4A

ECU: Jednostka sterująca silnika

Status: Warunki testowe są spełnione, Test nie został zakończony, Zweryfikowana usterka obecna

A114

Raw code: A114

ECU: Car access system

Status: Oczekiwana usterka obecna, Sprawdzone i przechowywane w nieulotnej pamięci, Zweryfikowana usterka obecna