Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Forumowiczów!

Mam problem z zawieszeniem pneumatycznym w moim X5 E53. Auto się nie podnosi, na desce błąd "Niveauregelung inaktiv". Mechanik sprawdzał co i jak i ustalił, że bardzo prawdopodobne jest, iż uszkodzony jest sterownik (WABCO, nr. 37146773999-01). Podobno "widzi" wszystkie czujniki, ale ich ruchu już nie. Kompresor jest nowy, miechy niedawno wymieniane. Może to być też kwestia kabli ale od czegoś muszę zacząć. Mam w związku z tym prośbę: czy możecie polecić kogoś, kto zajmuje się naprawą tych modułów sterujących do nivo? Albo może ktoś w Krakowie lub okolicach miałby chwilę żeby podjechać i pożyczyć na podkładkę taki moduł? Chciałbym wyeliminować inne usterki zanim zacznę grzebać w kablach albo upewnić się, że to na bank sterownik. Chciałem przełożyć z mojej drugiej poliftowej E53, ale niestety sterownik jest całkiem inny. Jeśli macie jakieś inne sugestie to również chętnie skorzystam z rady. Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam wszystkich, którzy dokonali Bardzo Mądrego Wyboru!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli autko ci się nie podnosi to a kompresor działa , to możesz mieć nieszczelność na przewodach ciśnieniowych . Sam ostatnio robiłem doktorat z zawieszenia . Wymieniłem poduszki wszystkie przewody , i okazało się ze elektro zawory przy kompresorze nie trzymały ciśnienia .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za wiadomość. Samochód się podnosi i opuszcza gdy jest sterowany zewnętrznym komputerem i poda mu się ręcznie wartości wysokości. Auto zachowuje ustawioną pozycję, układ jest szczelny. Problem jest w tym, że sam sterownik zawieszenia "widzi" oderwane od rzeczywistości wartości podane przez czujniki (czujniki były podkładane inne, sprawne, z innego auta - niestety w tym samochodzie jest inny sterownik, nie da się go zamienić), co powoduje błąd na desce i brak możliwości sterowania zawieszeniem przyciskami obok kierownicy Zostały mi dwie opcje: albo instalacja albo sam sterownik jest walnięty. Dlatego poszukuję kogoś z okolic, kto mógłby pożyczyć na chwilę sterownik aby wyeliminować inne problemy.

Dzięki z góry i pozdrawiam wszystkich!