Skocz do zawartości

czerwona dioda w desce rozdzielczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, standartowa czerwona dioda która znajduje sie na desce rozdzielczej w kratce wentylacyjnej, po wciśnięciu blokady zamków w kluczyku mrygnie nieregularnie z dwa razy i już więcej nie mryga, może ktoś wie o co chodzi z nią ??
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Hej

Ta dioda to alarm

Powinna po zamknięciu auta się uzbrajać i mrugać stale - wtedy alarm jest załączony.

Nie wszystkie modele E38 miały zamontowany alarm fabryczny i na 90 % u Ciebie tego nie ma lub ktoś go porozłączał :cry2: .

Ja miałem taką akcję w E34 , że dowiedziałem się o alarmie fabrycznym w momencie próby kradzieży auta - po ukręceniu zamka moje auto zawyło fabrycznym klaksonem i leszcze uciekli - nie zdąrzyli nawet uchylić drzwi bo fabryczna czujka była podpięta do zamka .

Pozdro

MarioBigRed

:D

Opublikowano

Ja miałem taką akcję w E34 , że dowiedziałem się o alarmie fabrycznym w momencie próby kradzieży auta - po ukręceniu zamka moje auto zawyło fabrycznym klaksonem i leszcze uciekli - nie zdąrzyli nawet uchylić drzwi bo fabryczna czujka była podpięta do zamka .

Właśnie za takie numery kocham tę markę , wydaje ci się że wszystko wiesz o swojej buni a ona nagle zaskakuje cię czymś nowym i bardzo przydatnym :cool2: :cool2: :cool2:

Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!