Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy może ktoś powiedzieć gdzie znajduje się sterownik od kontroli ciśnienia w oponach w e92 LCI?

Dziś po wyjeździe z garażu pojawił się błąd. Sprawdziłem ciśnienia-wszystkie koła w porządku. Resetuje a system zamiast wejść w tryb resetowania wyświetla od razu komunikat o niesprawnym systemie. Pojeździłem trochę. Spróbowałem kolejny raz i nadal utrzymuje się to samo.

Podjechałem na wulkanizację sprawdzić czujniki bo myślałem że gdzieś po prostu bateria siadła. Okazało się jednak ze wszystkie czujniki są sprawne a baterie są w porządku.

Bezpiecznik sprawdzony - był cały/sprawny.

Jeździłem trochę w ostatnie śniegi więc obawiam się że śnieg/woda mógł się gdzieś dostać i zamoczyć styki lub coś mogło się wypiąć. Nie mam pojęcia jednak gdzie mogę szukać sterownika/odbiornika.

Jeśli dobrze kojarzę w przedliftach odbiorniki znajdowały się na nadkolach. Ale w moim przypadku nadkola były ściągane przy okazji innych prac i nic tam nie ma (a do tej pory system działał więc raczej niczego mi nie brakuje)

Opublikowano
To ostateczność. Auto musi być w pełni sprawne. 55k przebiegu ma. I to moje pierwsze bmw. Musi być lalka :lol: :lol:
Opublikowano

Sterownik znalazłem. Znajduje się pod wnęką na akumulator. Trzeba zrzucić podłogę/osłonę podwozia za prawym tylnym kołem jeśli ktoś by szukał w przyszłości.

Mają tak prawdopodobnie wszystkie LCI, E90 i E92 na pewno, E91 nie jestem pewien :)