Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu miałem problem z panelem do otwierania szyb i regulacji lusterek. Zaczął wariować, raz działał, raz nie...raczej nie działał. Byłem u mechanika z wymianą świeć i poprosiłem aby zerknął na ten panel, czy jest to problem z panelem czy czymś innym i powiedział mi, że lusterka robią gdzieś zwarcie i cały panel wariuje. Poinformował mnie, że odłączył lusterka (elektryczną regulację) i wszystkie szyby śmigają :-) Pytanie mam, gdzie szukać problemu, gdzie może być zwarcie na tych lusterkach? Lusterka mam nie składane elektrycznie, tylko regulacja i przy cofaniu prawe samo się obniża. Czy rozbierać lusterka i tam szukać jakiegoś zwarcia czy może gdzie indziej? Miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam

Arek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie, masz zalaną elektronikę w lustetku. Idź po tasiemkach do mocowania lustetka. Tu jest całe zło.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam to samo od jakiegoś czasu już zmieniłem lusterko na drugie które działało 2 tygodnie dobrze a teraz dalej to samo,

prawdopodobnie jeszcze jakiś moduł w drzwiach. Będę próbował teraz przeglądać instalacje. Ale jak byś coś miał to z miłą chęcią się dowiem.

• 2 tygodnie później...