Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. e46 m43tub19 + Sekwencja stag , ciągle wywala płyn korkiem.

Wyciek był z plastikowego krućca za silnikiem- wymienione

termostat- wymieniony na mahle

korek wlewu - wymieniony na oryginał bmw

auto pojeździ i wywala płyn korkem ( tym od wlewania płynu ) wycieków już nie znalazłem wygląda wszystko okej, test na uszczelke był robiony ale nic nie wyszło, skończyły mi się pomysły.

Wywala "powoli" czyli teraz od ostatniego odpowietrzania zrobiłem z 300-400km i dopiero dzisiaj jest na tyle mało płynu że ogrzewanie przestaje grzać i dzisiaj zaczela wskazówka minimalnie za pion wystawać.

Opublikowano

tzn na zbiorniczku, pod zbiorniczkiem i jak odkrece korek to w całym korku jest płyn, ale są to bardzo małe ilości,

narazie nie dolewam chce zobaczyć co się stanie, czy się w końcu zapowietrzy , bo jak narazie lpg, ogrzewanie, wszystko działa, po nocy bagnet w zbiorniczku jest schowany w środku, ale płyn jest bo nie opadł całkiem na dno, tylko pływa

wczesniej przez jakiś czas (jakieś 1,5 tygodnia codziennie po 10-30km) był na maximum ( dolna kulka równo z krawędzią)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przelew jest? Nie grzeje się (temperatura w teście 7.0 w ukrytym menu)?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

prawdopodobnie znalazłem przyczyne, nieszczelnośc pod zbiorniczkiem wyrównawczym te dwa origni jeden zaślepka drugi od powrotu z nagrzewnicy.

Bardzo trudne było do znalezenia bo wystarczy ze troche wywali uklad zaraz sie zapowietrza wywala korkiem u góry i już caly zbiorniczek jest mokry ..

uszczelnione teraz i suchutko, przynajmniej narazie :mad2:

Najlepsze wlasnie bylo to ze zbiorniczek byl juz momentami prawie ze suchy, a temperatura 100-110 w ukrytym menu , LPG i ogrzewanie zawsze działało

Opublikowano
WITAM MAM PROBLEM Z OGRZEWANIEM RAZ WIEJE OKEJ RAZ NIE TAK JAK POWINNO WSKAZOWKA SILNIKA JEST OKEJ 90 STOPNI NIC SIE Z NIA NIE DZIEJE ALE DALEJ PROBLEM Z GRZANIEM DZIAŁA JAK ZAWIEJE RAZ LECI CIEPLE RAZ ZIMNE DODAM ZE JEDEN WĄŻ JEST LETNI A JEDEN GORĄCY LETNI JEST TEN OD STRONY CHLODNICY BMW JEST Z 99 R BENZYNA GAZ NIE MOGE SOBIE Z TYM PORADZIC HMM TERMOSTAT / RACZEJ NIE BO TEMP SILNIKA JEST OKEJ
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po co w dwóch tematach?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.