Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Mógłby mi ktoś wyjaśnić lub podesłać jakiś porządny rysunek jak zdemontować ten plastik w elektrycznych fotelach (tak aby nie urwać wszystkich zatrzasków)?. Muszę się tam dostać żeby wymienić spalony silniczek. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam ;)

1326513784-bmw-3-e90-m3-6881-2.jpg

Opublikowano

Jakiś rok temu wymieniałem guzik od pompowania boczków (ten okrągły) i znalazłem sobie na YT filmik.. trochę zabawy z tym było, ale faktycznie trzeba uważać, żeby nie połamać.. :)

F31 320d+

Opublikowano

Teraz, przy temperaturach poniżej zera, bardzo łatwo uszkodzić jakiś zatrzask. Chyba że masz w miarę ciepły garaż. Chociaż jeśli chcesz wymienić silniczek to wydaję mi się że lepiej wyciągnąć cały fotel i robić to na zewnątrz, w ciepłym pomieszczeniu.

Z tego co pamiętam to od dołu są dwa zatrzaski - jeden z przodu i drugi na środku - oraz z tyłu wkręt ( również od dołu). Natomiast od góry jest jeden zatrzask z przodu - trzeba odchylić siedzenie mniej więcej na wysokości sterowania podparcia lędźwiowego i włożyć pionowo cieńki śrubokręt między siedzenie i ten plastik.

Poszukaj zdjęć na aukcjach z takimi osłonami to może skojarzysz gdzie są te zatrzaski. I na pewno na YouTube są filmiki jak to rozebrać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Tak, udało się wszystko zdjąć wymienić i fotel chodzi jak nowy ;) Bardzo dziękuję za pomoc :)

:cool2: :cool2: :cool2:

F31 320d+