Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, mam 420i xdrive z 2015 roku i od jakiegoś czasu silnik znacząco głośniej pracuje. Na początku myślałem ze to problem z pompa olejowa/rozrządem ale przy tego typu problemie dochodzą metaliczne dźwięku z tylu silnika. U mnie praca silnika jest regularna, jedynie dużo głośniejsza niż jakiś czas temu. Słychać to tylko podczas postoju na biegu jałowym (manualna skrzynia biegow), w trakcie jazdy silnik pracuje normalnie. Dodatkowo drążek zmiany biegow ma drgania tez tylko na biegu jałowym. Te drgania są od niedawna, ale głośniejsza praca silnika pojawiła sie wcześniej niż drgania. Czy ktoś miał może podobny problem? Gdzie szukać usterki? Pozdrowienia!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem podobny problem - w rezultacie dwa wtryskiwacze do wymiany. Już jest cicho. Wykryli w Bawarii w Warszawie
Opublikowano
Dzięki WW55! A wiesz może jak to wykryli? Bo zrobiłem w serwisie pełna diagnostykę pracy silnika i nie wyskoczyły żadne błędy