Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie piszę z pozoru błahą sprawą a jednak mam problem :duh: chodzi mi o spinki które wchodzą tutaj:

670c19bea29dd8246e36baad2f9836ed.jpg

chodzi o białe spinki.Poprzednie stare wyjąłem w sumie rozpadły się przy wyciąganiu bo chciałem sobie rdzę oczyścić i zrobić zaprawkę pod blenda.Kupiłem nowe oe bmw spinki i pierwszy problem jaki napotkałem to z włożeniem ich.. do połowy wchodzą a od połowy coraz grubiej sie robi i nie idzie za chiny ludowe wcisnąć tego.Pomagalem sobie przedłużka taką do nasadek 1/2 i pobijanie ręka i dalej ledwo ledwo... uszarpałem się z tym,ale efekt był taki sobie bo niby jakoś weszły ale jednak nie bo nie dolegały dobrze.Postanowiłem je wyjąć i zamówić ponownie 4 sztuki z tym,że po wyjęciu ich zauważyłem iż blacha jak otwory przy dwóch otworach zrobiła się ''wpukła do środa'' przez to szarpanie/pobijanie.Wazelina nie pomagała.Problem taki,że mimo iż udało mi się listwę przykręcić to gdy polałem wodą baniak 5l po tylnej blendzie a potem uniosłem klapę do góry to widać było jak woda wleciała troszkę kilka kropel.Blenda dostała nową uszczelkę i nie wiem czy to wina spinek ze uszczelki nie docisnęły dobrze czy jak? czemu to cholerstwo tak cięzko włożyć?

Opublikowano

@ up kupiłem takie spinki oryginalne https://auto-spinka.pl/pl/p/C70128-Tulejka-zderzaka-klapy-bagaznika-BMW-MINI-51127046911-%2C-5112-7046-911/1980 tylko z aso brałem

i tak jak pisałem początek wchodzi a im dalej bo spinka ma kształt takiego jak by klina to już nie idzie wepchać w otwór mimo,że otwory nie są skorodowane nie ma rdzy itp.Czy takie spinki nalezy pierw suszarką wygrzać i dopiero próbować montować? bo jak nie mogłem włożyć to pobijałem spinkę ale wtedy mi się blacha wklęsła

i drugie pytanie czy woda drobna ilosć będzie dostawać się przez spinki? bo do póki nie zdjąłem osłony tej co zestaw kluczy jest zamocowany to nie widziałem a tam znów blacha jest taka,ze od tyłu nie widać otworów i spinek tak jest zabudowane a mimo to jak zamontowałem listwę i polałem baniakiem wody 5l po czym patrzyłem to lekko mokro zrobiło się w okolicy tylnej lewej lampy w klapie ale dodam nie z winy uszczelki bo ona była sucha i tamtędy woda nie wleciała.. musiała tutaj jak otwory spinek tylko spłynąć na bok

Opublikowano

Panowie pomóżcie na forum drive2 ru typ pisał to samo o tutaj zdjęcie:

a87a2ad991427c64818052fc22107e4c.jpg po prawej jest spinka nowa oe bmw a po lewej widać tam starą.Stare wyglądały inaczej i były cieńsze niż obecne dlatego nowej oe nie idzie włożyć