Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam borykam się z problemem w moim bmw e90 n47 automat, dokładniej mówiąc przy delikatnym dodawaniu gazu oraz jazdą ze stałą prędkością falują obroty nie ważne czy zimny czy ciepły silnik. Przy okazji falowania występuje jednocześnie szarpanie całym pojazdem. Przy mocniejszym depnięciu nic się nie dzieje.Ostatnio pojawiło się też że na zimnym silniku po odjęciu gazu obroty spadają poniżej 1tys obrotów, po zagrzaniu znika ten problem i obroty normalnie się trzymają. Wtryski działają poprawie oraz na biegu jałowym żaden problem nie występuje. Dlatego sądzę że to wina skrzyni. Wiem że może być to konwerter. Kiedyś na trasie przy zmianie biegów wyskoczył mi błąd 4F6F następnie auto kręciło się na maksa po czym jakby zrzuciła bieg i można było jechać na jednym biegu. Po zgaszeniu i odpaleniu auto jechało normalnie. Zastanawiam się nad wymianą całej skrzyni bo jej remont może być nie opłacalny. Przebieg 360k. Chciałbym poznać waszą opinię co mogę zrobić.

Dziękuje za pomoc i rady!