Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na wstępie nie rozumiem dlaczego mój temat został tak szybko zamknięty.

Odpowiedź do poprzedniego tematu Moje Auto NIE MA GAZU i nigdy nie miało więc to nie jest przyczyną problemu

Moje e60 520i nie reaguje na pedał gazu. Auto odpala trzyma na 1 tys obrotów a po naciśnięciu osiąga, maks 1300 obrotów. Co to może być?

Ogólnie było tak że przestał reagować wyłączałem włączałem jesCze raz i bylo wszydyko ok później zacząl raz falować ale reagował na, gaz tylko ciągle falował ipotrafil gasnac np przy skręcaniu. Po ponownym włączeniu kompletny brak reakcji na gaz. Ponowne włączenie reakcja wróciła ale falował. I tak w kółko. Aż od jakiegoś czasu reakcja na gaz nie wraca i cały czas jest maks 1300 obrotów.

Czytałem gdzieś że to regulator ciśnienia paliwa ale nawet nie wiem gdzie on się znajduje.

Czy macie jesCze jakieś pomysły co to Moze być i jak to zdiagnozować?

Gdzie, znajdę sterownik silnika DMEwvmw e60 520i silnik m54.

Pomoże ktoś?

Opublikowano
Problem rozwiązany. Jedna z kostek sterownika silnika Dme zalana woda choć była jakby tłusta więc może to np płyn chłodniczy a nie woda tylko nie mam pojęcia jak on mógł się tam dostac. Zastanawiające ze na 5 kostek tylko środkowa była zalana pozostałe 4 suchutkie. Po przesuszeniu auto zaczęlo reagować na gaz co prawda obroty jesCze lekko się wahają na jalowym ale to pewnie przez to że jesCze do końca gniazdko nie wyschło.