Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIemka,jest to moj pierwszy post na grupie wiec prosze o wyrozumiałość :wink: Mam problem z ukladem chlodzenia,temp podczas jazdy spada nawet do 50 stopni

wymienilem juz

-Termostat(borg wagner)

-dwa czujniki temp

-pompa eletyczyna nowa

-oraz poprzedni wlasciciel zalozyl chlodnice cala aluminowa chyba z turboworksa

na kompie nie ma zadnych blendow w tej chwili,wczesniej czasmi wyskoczyl blad termostatu(zaciety w pozycji otwartej)

rece mi juz opadaja i kazdy mechanik rozklada rece BMW e92 N55 USA 2010r

Opublikowano

Cześć

Też z tym walczyłem i wymieniłem niepotrzebnie części jak Ty...

Różni mechanicy u których byłem z tematem robili mądre miny, opowiadali jakieś bajki z mchu i paproci, a chłodzenie jak nie działało tak nie.

Jakimś cudem w końcu sam wpadłem na pomysł o co chodzi.

Prawdopodobnie u Ciebie winna jest chłodnica tak jak u mnie. Też miałem aftermarketową chłodnicę całą alu.

Rzecz w tym, że te chłodnicą potrafią być schrzanione - nie mają rozdzielenia dużego i małego obiegu.

Niestety nie widać tego przy kupnie - ilość króćców się zgadza, a w środku pułapka.

Przy tak beznadziejnie zrobionej chłodnicy cały układ głupieje. U mnie po wymianie na zamiennik Nissens-a, wszystko wróciło do normy.

Pozdr.