Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie czy warto kupić takie BMW z tym silnikiem jestem zainteresowany takim autem w kombi jednak czy ten silnik jest coś warty? W internecie jest sporo opinie, że lepiej sobie go odpuścić.
Opublikowano

Ten silnik słynie z palenia oleju i z nieszczelności głownie. Zależy jak dbał poprzedni właściciel i tyle. Mój N42 został doprowadzony do ładu i ładnie śmiga.

Przed zakupem sprawdzić czy nie bierze oleju to konieczność, jak rura wydechowa w smole czarna to olej pije jak nic, oczywiście niebieski dymek. Sprawdzić dokładnie sinik czy nie ma wycieków, a założę sie że gdzieś może coś mieć.

Dla mnie to słabe to trochę, ale niskim spalaniem nadrabia i jeszcze LPG to w ogóle.

Oglądasz to auto jak każde inne + dokładne oględziny silnika. Wszystko co z zagranicy od handlarzy z N42/N46 palą olej mniej lub bardziej. Zadbany z Polski koło 15k powinien kosztowac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.