Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, mam mały problem z samochodem... zresztą dość niedawno kupionym :) . Któryś z wcześniejszych właścicieli samochodu wymienił komplet zamków i kluczy(poza drzwiami kierowcy i schowkiem), mój samochód pochodzi z 1994 roku i wraz z samochodem dostałem dwa klucze wraz z wbudowanym pilotem. Z tym,że słyszałem o pilotach z trzema przyciskami, a mój ma tylko dwa. Czy jeśli wcześniej do samochodu został dołączony pilot z trzema przyciskami nie powinno być problemu aby zakodować ten z dwoma przyciskami? Pytam, dlatego że pilot(został sprawdzony - wysyła sygnał https://19216801.onl/ https://routerlogin.uno/) nie chce sparować się z samochodem, serwis rozkłada ręcę, ponieważ nie ma jak sprawdzić działania alarmu ze względu na niepasujący kluczyk do drzwi kierowcy. W tej chwili otwieram central z kluczyka w drzwiach pasażera, boję się,że w zimie zamarznie zamek, dlatego chciałbym ogarnąć temat przed zimą. AA... do lusterka wstecznego dochodzi mi kostka z dziesięcioma przeowodami i jest ona oczywiście podpięta.
Opublikowano
Siema, piloty z 2 przyciskami (takie w formie kluczyka oraz takie w formie pilota z wysuwanym grotem) są na podczerwień,a kluczyki z trzema przyciskami fdziałają na falach radiowych. Samych opcji kodowania jest kilka, ale nie wiem niestety od czego to zależy. Nadajnik był bądź w lusterku, bądź też w kratce nawiewu. A jeśli chodzi o zamki to mozna kupić zestawy wkładek i ułożyć pod dany kluczyk. Nawet aso oferowało takie coś. Przy okazji jeśli mozesz to podziel się informacją jak sprawdzić kluczyk -po nacisnieciu powinna zaświecać się dioda, czy zaświeca się dopiero po sparowaniu z autem?