Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie,

Od niedawna jestem zadowolonym użytkownikiem f46 220i z 2015 r . w wersji wyposażenia Sport Line. Wiem, wiem, to nie jest ideał z napędem na tył, ale na początek przygody z marką "not bad at all" ;)

Auto ma zapas mocy - 192KM, pakiet Sport - czyli m.in. niezłe fotele ale wygląd aż się prosi o poprawę.

Kupując auto z drugiej ręki nie ma się za bardzo wyboru więc...albo zostaje się przy setupie, albo polepsza konfigurację zamawiającego nowe auto w salonie :D No i ja wybrałem tą drugą opcję. Po zmianach felg z 17 na 18 widać postęp, ale chciałbym też dorzucić M-Pakiet zewnętrzny, czyli progi, zderzaki przód i tył. Auto jest przedliftowe i trochę części jest na rynku. Część już czeka na lakierowanie, ale tu mam pewien problem. Korzystając z katalogów części nie jestem pewien czy niektóre elementy będą konieczne do wymiany, a które mogą zostać. Prosty przykład - czy wymiana prowadnicy powietrza jest konieczna przy nowym zderzaku z przodu?

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi oraz linki, gdzie mógłbym uzyskać info na temat montażu M Pakietu.

Pozdrawiam!

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Do wymiany - zderzak tył ,zderzak przódbz nerkami, progi , listwy progowe przednie, lusterka ( błyszczące), ramki wokoło okien, prowadnica powietrza przednia , listwa dolna aluminiowa pod zderzak przedni , zawieszenie też jest inne ( sprezyny o 2 cm niższe )
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi, niektórych elementów nie spodziewałem się na tej liście, np. aluminiowej belki...

Zawieszenia nie będę ruszał, już teraz jest sztywne i nie jeździ się tu jak vanem ;)