Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

kupiłem moduł BT do muzyki do mojej BMW E61 LCI.

2020-12-0_qqwewqw.jpg

Niestety po podpięciu jest tylko błąd systemu SOS a muzyki nie słychać.

Telefon wykrywa moduł ale samochód w zakładce AUX już nie.

Pomoże ktoś?

Opublikowano
światłowody przełóż tak by nadal dochodziły do portu w jednostce :roll:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Mnichu coś więcej podpowiesz? Bo coś takiego też znalazłem. Światłowody są w kostce? Czy to te grube kable z tyłu czarny i niebieski z tyłu navi?
Opublikowano

Zauważ że w oryginalnej kostce (wiązce auta) sa dwa światłowody...... te dwa światłowody trzyma mała czarna kostka i własnie trzeba ją przełożyć do tej nowej złączki :)

No nie wiem jak Ci to dokładniej wytłumaczyć >>>> światłowody mają być wpięte nadal do navi ;) A kolor ich to zielony ale raczej odróżnisz światłowody od kabla :cool2:

To załatwi błąd SOS :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano

Dzięki Mnichu. Już mi kumpel pomógł to rozpoznać :) Jest to tak jak mówisz grubszy zielony kabel. Jeden zielony a drugi zielony w czarnym oplocie.

2020-12-1_qqwwrrr.jpg

Przepieliśmy je. Błędy SOS nie ma ale muza nie gra. Chyba trzeba zakodować ten aux bo w menu tylko jest AUX z ikonką MINI JACK i takie wejście mam z tyłu między zapalniczkami.

Wiesz może coś o tym? Czy faktycznie wymagane jest kodowanie?

Opublikowano

Pewnie masz w bagażniku MULFA i to stamtąd idzie ten AUX którego masz z tyłu auta.

Pewnie trzeba dokodować do FA "+naux" oraz w CAPPL włączyć wszystko co jest od auxa. Wtedy powinieneś mieć w radiu 2x opcje Auxa.

5 minut kodowania :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
@mnichu zrobiliśmy jak pisałeś i dodaliśmy "+naux" a w CAPPL był tylko AUX_CONFIG i miałem status "mounted". Jeden AUX mam ale drugi się nie pojawił. Co może być przyczyną?