Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy N43 raczej ciężej stwierdzić temperature roboczą bo jest ona zależna od wielu czynników i wacha się od 80 kilku stopni do ponad 100. U mnie rano przy temperaturze bliskiej zera po około 2-3 kilometrów bo tyle mam do pracy, silnik ma już około 80 stopni więc rozgrzewa się dosyć szybko.
Opublikowano
Rzadko bo rzadko ale czasem jadę do pracy samochodem jak muszę pożniej coś załatwić, kiedy wjeżdzam na parking w pracy mam już koło 80 stopni. Po drodze 3 skrzyżowania ze światłami.
Opublikowano

Wczoraj 3 stopnie na dworze. Po 2 km spokojnie przez osiedle do autostrady temperatura wody prawie 50 olej 22. Wjazd na autostrade 120kmh po dopiero 8 dodatkowych km temperatura wzrosla do ok 85.

Co dziwne gdy temperatura wody byla w granicach 80 to przez dluzszy okres tylko temperatura oleju sie dalej podnosila woda stala przy 80. Po jakis 15km woda i oloej 102 stopnie.

Termostat napewno tu dziala dobrze??

Nilt z Was nie jezdzi n43 i nie powie jak to w innym aucie przebiega??

Przy ilu stopniach otwiera sie termostat??? Teoretycznie ponizeb temperatury otwarcia powiedzmy przy 50 to waz za termostatem powinien byc dalej zimny ???