Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, auto odebrałem nowe jakiś miesiąc temu, mam najechane około 1000 km

Borykam się z pewnym problemem i wole zapytać innych.

Po odpaleniu auta z rana kiedy obroty są podwyższone i zaczynają powoli stopniowo schodzić do tych jałowych, odczuwam w fotelu leciutkie bujnięcia silnika, jak zejdzie już do tych najniższych obrotów to jest ok

Czy ktoś ma podobnie w silnikach benzynowych ?

Byłem w serwisie sprawdzali i wszystko ok według nich,

Aut BMW G20 318 i

Z góry dziękuje za wasze opinie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zdarza się czasem stojąc na światłach czy w korku , nic niepokojącego , w 1,4 TSI też tak miałem .
Opublikowano

Tak na nagrzanym stojac na światłach tez to odczulem kilka razy.

Wcześniej miałem diesla bylem przyzwyczajony do takich rzeczy.

Jednak myślałem ze g20 w benzynie ma lepsza kulturę pracy

No ale nie przynajmniej nie będę rozkopywal tematu skoro nie jestem sam.

Czyli ten typ tak ma

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam podobne zachowanie się samochodu podczas uruchamiania rano po postoju w garażu, G20 318i. Jeżeli uruchomię samochód i od razu przełączę na wsteczny bieg to jest takie lekkie bujnięcie. Jeżeli chwilę odczekam z przełączeniem na wsteczny to praktycznie tego nie odczuwam. Po postoju w dzień pod firmą 8h po uruchomieniu nie zaobserwowałem takiego zachowania. Samochód ma przebieg obecnie 2300 km. Wydaje mi się, że to nic takiego. Podobnie mam w drugim samochodzie, gdzie jest silnik VW 1.2 TSI czterocylindrowy i jak zgłosiłem podobne zachowanie zaraz po zakupie to poinformowano mnie, że to podobno "efekt wietrzenia układu wydechowego i katalizatora w silnikach TSI"... Nie wnikałem, samochód był na gwarancji. Obecnie ma 65k km i nic w tej kwestii się nie zmieniło, usterek też nie było żadnych.