Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od przeszło 2 miesięcy walczyłem z piskiem w samochodzie. Było słychać, że był związany z ruchem obrotowym dochodzącym gdzieś z prawej przedniej strony - mniej więcej podpory prawej przedniej półosi. Czasami wyło bez opamiętania, czasami mniej, bardziej przy wyższej temperaturze i tylko i wyłącznie podczas delikatnego przyspieszania w zakresie 50-80km/h. Dźwięk nie miał różnicy przy różnych prędkościach. Finalnie po wymianie wszystkiego co się kręci wymieniłem wczoraj podporę wału napędowego, którą wymieniałem ze 3-4 miesiące temu. Same łożysko wyglądało na nieuszkodzone, ale jest jedna istotna różnica - w zamiennikach, który włożyłem, stosują łożyska w koszyczku metalowym, a oryginalnie jest plastikowe. Zdjecie łożyska OEM z tej fabrycznie wyjętej sprzed 1 wymiany:

66f8ad848399e3bcmed.jpg

Teraz włożyłem łożysko zakupione w serwisie BMW i wygląda na to, że problem znikł. Nr łożyska to INA 61907 RR AH01 dla e91 330XD z 2006r. Może komuś się info przyda.

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził