Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam seryjne nagłośnienie ,chciałem zamontować u-Dimension czy to jest czegoś warte? Czy da się zamontować sub pod siedzeniami ,jeżeli do tej pory ich tam nie było ? Jak zamontować tweetery jeżeli nie ma otworu na nie ? Da się jakoś wyciąć czy np zamówić listwy z Hi-Fi gdzie jest już otwór i wsadzić tam te tweetery ? Do tego wszystkiego chciałem dołożyć wyświetlacz z androidem . Jestem w stanie to wszystko sam wykonać ? Z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano

Suby pod fotelami są nawet w podstawowej wersji, trzeba je wyłamać z oryginalnej obudowy lub zamówić nowe obudowy.

Możesz zamówić ramki Hifi lub Harman Kardon do tweeterów ( ja wyrwałem na allegro używane za 60 zł za sztuke, nowe 150 zł w ASO)

u-Dimension nie słyszałem nigdzie. Mam u siebie Audio system mk2 i gra to dużo lepiej niż seria, ale pod wzmakiem wszystko.

O radio z Androidem muszą się koledzy z forum wypowiedzieć którzy to montowali.

Generalnie zmiana audio w F30 to moim zdaniem 1 sprawa którą trzeba zrobić. Seria jest beznadziejna.

Opublikowano
Suby pod fotelami są nawet w podstawowej wersji, trzeba je wyłamać z oryginalnej obudowy lub zamówić nowe obudowy.

Możesz zamówić ramki Hifi lub Harman Kardon do tweeterów ( ja wyrwałem na allegro używane za 60 zł za sztuke, nowe 150 zł w ASO)

u-Dimension nie słyszałem nigdzie. Mam u siebie Audio system mk2 i gra to dużo lepiej niż seria, ale pod wzmakiem wszystko.

O radio z Androidem muszą się koledzy z forum wypowiedzieć którzy to montowali.

Generalnie zmiana audio w F30 to moim zdaniem 1 sprawa którą trzeba zrobić. Seria jest beznadziejna.

A jak podłączyć te tweetery bo nie ma do nich wiązki zapewne?

Opublikowano
Jak kupujesz zestaw głośników to masz zwrotnice do tego. Podłączasz pod nią Mid-y i tweetery osobno.
Opublikowano
Jak kupujesz zestaw głośników to masz zwrotnice do tego. Podłączasz pod nią Mid-y i tweetery osobno.

Aaa rozumiem , a nie orientujesz się czy w skład u Dimension wchodzą też tylne głośniki czy tylko przód ,suby i tweetery.?

Opublikowano
Na 100% tylnich nie ma. Scenę się powinno robić pod kierowce, dlatego wymieniać głośniki z tyłu jest po prostu bez sensu.