Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w tytule potrzebuje przeprogramować moduł Cas. Tzn kupiłem inny i chce przeżucić pamięć z jednego do drugiego. Z tego co doczytałem trzeba to zrobic na stole. Posiadam programator TL866CS/TL866A pytanie tylko gdzie siedzi pamiec w tym module?

Ew jak ktoś z okolic Katowic może mi to zrobić to podjade zapłacę.

Problem w samochodzie na ta chwile jest nastepujacy brak reakcji po przekręceniu zaplonu (nic nie swieci)

Po wypieciu wtyczki z Cas i wpięciu zaplon jest normalnienie i wszytko ok. Zakupiłem inny Cas i chcialbym zgrac pamiec z starego i zaprogramować nowy. Aby wykluczyć ten moduł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zakupiłem inny CAS zrobiłem klona. Dalej mam problem że po postoju brak reakcji na zapłon.Po odpieciu na chwile wtyczki od cas i wpieciu wszystko działa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

powodów w e60 może być więcej

ale jak odpala po odłączeniu cas i ponownym podłączeniu to odczytaj błędy z cas i samochodu całego inpa może coś podpowie,

a jak drugi klucz to samo ? , blokada ELV też może blokować zapłon

może też być ibs (odłącz od zasilania +) i sprawdz zapłon

może też być moduł Gateway ZGM (KGM)

z cas kopiujesz EEprom i Flash

jak masz clona to przeprogramuj winkfpt soft w CAS

Opublikowano

Mam wersje jeszcze z tym starszym kluczykiem bez ELV.

wtyczke odpinałem od ibs bez rezultatu.

Dodam że po wejsciu do auta ,sterowniki sie wybudzają -słychać zmieniarke , oświetlenie działa.

błędy postaram sie odczytać na dniach .

Który jeszcze moduł jest odpowiedzialny o załączenie zasilana po zapłonie ?

CAS , potem ?