Skocz do zawartości

E46 330D Touring Tarcie/hałas przy skręcie w prawo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam nie typowy problem. Mianowicie podczas szybkiego ruchu kierownicą w prawo np. zjazd z ronda czy też po prostu szarpnięciem kierą w prawo pojawia się dźwięk jakby koło tarło o nadkole jakby buczenie coś takiego :) Wydobywa się to z okolic lewego koła ale mocno to słychać w środku.

Zawieszenie sprawdzone przez diagnoste, mechanik stwierdził luz na drążkach i gumę. Po wymianie bez zmian. Górne mocowania, zawias bez luzów.

Gdzie jeszcze można szukać przyczyny? Zawieszenie silnika i skrzyni? Prawdę mówiąc poduchy silnika widziały lepsze dni no ale nie wystepował by jakiś stuk czy tez te tarcie w obie strony?

EDIT: Oczywiście koła nie ocierają o nadkola zapomniałem napisać :)

Filmik z problemem:

https://youtu.be/1vaz9uqyhrI

Edytowane przez yodapl
Opublikowano
Sprawdzałem, na pewno nie to. Generalni zauważyłem, że pojawia się tylko podczas jazdy na wprost. Mocno slychać jak dam w kite na skreconych kołach czy na szybkich ruchach kierownicy w prawo ale tylko podczas jazdy ba wprost. Gaśnie w 90% jak puszcze gaz