Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej,

Comfort Access nie działa. Kluczyk jest z CA, klamki są CA.

Ale nie działa.

Auto nie otwiera się jak złapie za klamki a kluczyk trzeba wkładać do gniazda.

Błedów na kompie brak.

Od czego zacząć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo bateria w kluczyku .

Bateria sprawna.

A ja kable w klapie a potem diversity

To jest OK. Kluczyk działa normalnie z przycisków.

Sprawdziłbym w ISTA gdzie są bezpieczniki i bym sprawdził bezpiecznik

Jutro z rana to zrobie, ale dziwne ze bezpiecznik za to wszystko odpowiada

Opublikowano
Seria F np F10 ma bezpiecznik klamek połączony z dsc, wystarczy że jakaś klamka zrobi zwarcie, wywali bezpiecznik i już Ci nie działa abs, kontrola trakcji, zawieszenie, wspomaganie i wszystko co jest możliwe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiem, ale tutaj patrzalem na schemat i akurat wsio z tego jednego bezpiecznika, w moim przypadku bodajze F61.

Sprawdzilem go wlasnie i jest ok.

Opublikowano

To jedyne co ci zostaje to sprawdzić antenę/anteny bo to jedyny sensowny trop w tym przypadku. Sprawdzić je z miernikiem.

Druga sprawa w wiązce drzwi możesz powypinac piny od klamek i sprawdzić czy wywali błędy. Piny możesz łatwo wypiąć po otwarciu drzwi w tym wężyku co łączy budę z drzwiami. Jakieś 30 sekund to zajmuje a sprawdzisz czy komunikacja z klamkami jest Ok.

ISTA w seriach F ma tez możliwość sprawdzania reakcji na dotyk klamki. Może w E tez cis takiego będzie i tez to coś powie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jedyne co ci zostaje to sprawdzić antenę/anteny bo to jedyny sensowny trop w tym przypadku. Sprawdzić je z miernikiem.

Druga sprawa w wiązce drzwi możesz powypinac piny od klamek i sprawdzić czy wywali błędy. Piny możesz łatwo wypiąć po otwarciu drzwi w tym wężyku co łączy budę z drzwiami. Jakieś 30 sekund to zajmuje a sprawdzisz czy komunikacja z klamkami jest Ok.

ISTA w seriach F ma tez możliwość sprawdzania reakcji na dotyk klamki. Może w E tez cis takiego będzie i tez to coś powie.

Klamki to pół biedy, ale auto też się nie uruchamia bez wkładania kluczyka do slotu.

Przeglądałem w ISTA/D moduł CA i nie widziałem tam 'takiej' diagnostyki jak w F.