Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,Panowie jestem nowy i proszę o wyrozumiałość, posiadam od niedawna e60, 3.0d zauważyłem że ucieka mi płyn chłodniczy, namierzylem usterkę, kruciec przy bloku silnika,wymieniłem i wszystko wydawało by się ok,ale zauważyłem że po tej wymianie gdy trochę pocisne bmw zaczyna gotować mi się płyn, kipi z pod korka, wcześniej nie było tego,co może być przyczyną, podpinalem pod kompa i błędów związanych z układem chłodzenia żadnych, proszę o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ze wywala spod korka nie znaczy ze sie gotuje. Podczas jazdy wejdz w ukryte menu i zobacz jaka temp ma plyn chlodniczy. Jezeli w normie to znaczy ze problemem jest przedmuch i przez to wysokie cisnienie w ukladzie chlodzenia dlatego wywala korkiem.

To też moze byc powod ze strzelil ci ten króciec. Puściło pod wplywem wysokiego cisnienia w ukladzie.

🙃🙃

Opublikowano
Jutro przejade i zobaczę co się dzieję z temperaturą, boję się że to uszczelka choć żadnych objawów nie ma ,oleju nie przybywa, płyn nowy,czysty,nie dymi ma moc,a jak jest z odpowietrzeniem układu, sam się od powietrza czy trzeba jakoś to zrobić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A tam od razu uszczelka pod glowica.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=307952

Townie dobrze chlodniczka spalin moze puszczac. Podjedz do jakiegos ogarniętego mechanika i ci posprawdza. Zrzucenie glowicy to po wykluczeniu wszystkiego innego.

🙃🙃

Opublikowano
Panowie ,głowica sprawdzona ,szczelność, obecność co2 ,też,chłodniczka nie przepuszcza, a w zbiorniczku nadal bulgocze ,wymieniłem też płyn na nowy i tu moje pytanie po spuszczeniu i nalaniu Nowego weszło mi tylko 5 litrów to możliwe, odpowierzalem jak w instrukcji, nie mam już pomysłu, kolega podpowiedział że miał tak kiedyś i dopiero czwarty mechanik umiał mu odpowietrzy ,bo był tak układ zapowietrzony,
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obecność na co2 robiles takze przy przygazowaniu? Bo skoro wywala dopiero gdy dasz w palnik to tak tez bym robil test. Jezeli w zbiorniczku masz normalny strumien wypływający z boku bez przerywania to jest odpowietrzone.

🙃🙃