Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Dziś chciałem wymienić klocki i tarcze w mojej F20stce oraz piaste/łożysko przód. Wszystko szło jak należy dopóki nie przystanąłem na śrubach od piasty które znajdują się od wewnętrznej strony .

Mam bogaty zasób bitów i końcówek lecz jednak tej nie mogłem dobrać. Czy mógłbym się dowiedzieć jaki rozmiar i rodzaj bitu dokładnie potrzebuje ? Chodzi o 4 śruby mocujące piastę. Z tego co pamiętam była to chyba 6 ramienna gwiazdka/torx lecz nie jestem pewien.

Auto złożyłem spowrotem na nowych częściach hamulcowych ponieważ musiałem wyjechać od znajomego z garażu. Chce dobrać końcówke i wrócić tam raz jeszcze.

Liczę na was Klubowicze :cool2:

PS: mogę wykręcić te śruby i wymienić piastę bez ingerencji w rozbieranie połowy zawieszenia ? Ogladalem na yt filmiki z innych modeli oraz starszych wersji 1nki . Tam ludziska ingerowali w zawiesznie .

Szukałem na Google odpowiedz na nurtujące mnie pytanie . Lecz nie znalazłem..

Dzięki z góry za odpowiedź :D