Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Dzisiaj postanowiłem zmienić zwykłą kierownicę na multifunkcyjną - kupiłem cały KPL.

Po zamontowaniu bez kodowania multifunkcja działała, podświetlała się : :shock:

Pojawił się błąd czujnika skrętu i ręcznego.

Przejechałem się kawałek, skręciłem kierownicą w prawo - coś strzeliło w obudowie kierowniczej, multifunkcja przestała działać, ale nie pojawiły się nowe błędy... Wyczytałem, że może być to zerwana taśma - nie policzyłem obrotów - zamontowałem tak, jaka przyszła :duh: Ogólnie klakson działa i nie ma błędy AIRBAG

Mam nową, ale ona wykręca 6 obrotów i co najgorsze w ostatnim obrocie taśmą wtyczki są w dolnej części, czyli jak zrobię 3 obroty, to wtyczki sa na dole, a kierownica w normalnym ułożeniu ma dziurę na wtyczki w górnym położeniu...

Co robić Panowie? Jak ustawić taśmę, żeby znowu jej nie zerwać? :)

Opublikowano

Zerwałeś taśmę. Nowa masz ustawić w pozycji środkowej i koła prosto. Taśma ma 5 pełnych obrotów do kliknięcia. Masz ustawić na 3 obrocie kliknięciu.

Sprawa banalna

Jakbyś chciał mam taśmy w pozycji zerowej z 10 sztuk

Opublikowano

Wiesz co, problem w tym, że ona obraca się 3 w lewo i 2 w prawo. A jak obrócę 2,5, to kierownice musiałbym montować do góry nogami... Nie rozumiem o co chodzi, że nie da się tego ustawić jak w innych autach, żeby na każdą stronę przypadała taka sama ilość obrotów... Chyba że tak to ma być? Już na dwóch taśmach próbowałem i wychodzi tak samo :)

Masz rację! Jest kliknięcie, ale dziwne, że i tak jest różną ilość obrotów :) No cóż, pewnych rzeczy nie przeskoczymy ;) Jeszcze raz dziękuję

Opublikowano

Zapewne zamontowałeś ją do góry nogami. W przełączniku zespolonym jest specjalna strzałka która ma się pokrywać ze specjalnym pinem w taśmie airbag. Ręcznie obracasz pierścień przełączniku zespolonym tak aby strzałka z większa dziurka na pin się pokryły i w tak ustawiony przełącznik zespolony wsadzasz poprawnie ustawioną taśmę.

Tak przełącznik zespolony także trzeba ustawić prawidłowo względem taśmy airbag