Skocz do zawartości

bmw f01 wymiana tulei mostu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich posiadam f01 i chciałbym wymienić tuleje tylnego mostu gdzie mi to ogarną w miarę szybko i dokładnie bez wyciągania dyfra pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam wszystkich posiadam f01 i chciałbym wymienić tuleje tylnego mostu gdzie mi to ogarną w miarę szybko i dokładnie bez wyciągania dyfra pozdrawiam

I bez podnoszenia samochodu i najlepiej podczas jazdy.

Jeśli masz active steering to dyfer trzeba bujać ale ściągać nie trzeba. Natomiast nie będzie to szybko.

Mi 3 tuleje wymieniali 6h i cały czas przy tym byłem - cały czas robili

Opublikowano
  • Autor
jakiś namiar musze wymienić te gumy spękane przy lekkim gazie mam wibracje,mrowienie na budzie natomiast jesli wiekszy gaz coś sie usztywnia i jest dobrze oglądaliśmy z mechanikiem niby wszystko w porządku oprócz tych gum.Dla zainteresowanych którzy napiszą bo auto ma może z 400tys km nie kupilem je jako roczne z przebiegiem 35tyskm ,niestety w/g mnie najlepsze były e65
Opublikowano
Robiłem te tulejki w ASO + tuleje tylnej belki. Nikt za bardzo nie chciał się tego tykać, albo mówili ze nie maja ściągaczy.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jakiś namiar musze wymienić te gumy spękane przy lekkim gazie mam wibracje,mrowienie na budzie natomiast jesli wiekszy gaz coś sie usztywnia i jest dobrze oglądaliśmy z mechanikiem niby wszystko w porządku oprócz tych gum.Dla zainteresowanych którzy napiszą bo auto ma może z 400tys km nie kupilem je jako roczne z przebiegiem 35tyskm ,niestety w/g mnie najlepsze były e65

Ja mialem 2 pekniete z 3. Zadnych objawow i nic sie nie poprawilo po wymianie.

Opublikowano

Wymieniałem tylną tuleje dyfra + łącznik wału. Nie miałem żadnych objawów - po prostu było widać że są popękane.

Robiłem w Bydgoszczy za ok 400zł.