Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam do Was pytanie odnośnie mocowań Top Tether (górny pas mocujący) systemu ISOFIX. Mam E87 z kwietnia 2006 i niestety w bagażniku nie posiadam tych mocowań ale są na nie przygotowane miejsca w konstrukcji podłogi (wycięcie i nagwintowany otwór). Szukając informacji w necie wygląda na to, że przedlifty nie miały tych mocowań a w każdym razie nie wszystkie natomiast polifty wyglądają jak by to miały w standardzie (plastikowe zaślepki w materiałowej podłodze bagażnika z rysunkiem kotwicy).

Czy ktoś posiadający te mocowania mógłby spojrzeć pod tapicerkę bagażnika i sprawdzić czy są one demontowalne oraz ewentualnie zrobił i wrzucił ich zdjęcie? Szukałem numeru tych zaczepów ale poza plastikowymi zaślepkami do tapicerki nic nie znalazłem.

Temat pojawił się po tym jak, będąc święcie przekonanym, że w 1 jest uchwyt Top Tether kupiłem fotelik mocowany właśnie w ten sposób (RWF z górnym pasem zamiast nogi) i przy montażu fotelika okazało się, że niestety nie mam tego mocowania a bez niego nie wolno przewozić dziecka w foteliku.

Pozdrawiam serdecznie i liczę na Waszą pomoc.

Krzysiek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie to wygląda tak i według mnie są demontowalne. Ogólnie w bagażniku są trzy miejsca na to, ale środkowe nie jest używane. Sorry za bałagan, ale poprawiałem lampy tylne, żeby ładnie siedziały.

Żeby to zamontować zamów numer 15, 16, 17 lub jedź na szrot.

https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=UD71-EUR-04-2009-E87N-BMW-118d&diagId=52_3078

P-20200912-133612-v-HDR-Auto.jpg

P-20200912-133618-v-HDR-Auto-HP.jpg

P-20200912-133630-v-HDR-Auto.jpg