Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zaznaczam, że jestem sceptykiem, ale ten przepis z jednego z programów motoryzacyjnych działa. Moje E39 ma 24 lata. Niestety uszczelki drzwi nie są w najlepszym stanie. Oczywiście najgorsza jest kierowcy. Kupiłem używkę ale była tylko trochę lepsze od mojej. Piski na nierównościach niwelowałem 1-2 razy w tygodniu smarując wszystkie silikonem lub środkiem w sztyfcie. Niestety kupno nowej to prawie 400,- a dwie? Wydać 800,-? Kupiłem, zastosowałem i jest super!!!! Przede wszystkim cicho, o wiele ciszej i brak tych pisków, skrobania i innych dzwięków. Sznur 8mm jest ok choć do zamknięcia trzeba użyć większej siły. Ale pewnie się ułożą. Mam zamiar jeszcze zrobić tylne drzwi i uszczelkę pokrywy bagażnika, też jest jakaś taka - wiotka. Także polecam w 100% ! Działa !

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-uszczelek-drzwi-samochodowych-8mm-9324428985

Pozdrawiam.