Skocz do zawartości

320D 150KM - wymiana intercoolera na jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę zmienić intercooler w aucie i zastanawiam się nad firmą jaką wybrać. Znalazłem kilka ale nie mogę znależć opinii na ich temat, może ktoś będzie coś wiedział? Ogólnie wtrysk regenerowane rok temu, a turbo właśnie oddane też do regeneracji.

Tutaj jest link do wszystkich intercoolerów i jak widać ceny różne, dlatego nie wiem co wziąć, bo chcę tym autem jeszcze trochę pojeździć ale czy jest sens wkładać coś droższego i mocniejszego skoro nie planuję tutaj żadnych modów, a wtryski i turbo oryginalne jedynie po regeneracji.

https://czescidobmw.pl/vin/BMW201910/285080845/$*KwFMeGl2RjEgDQkcHUhXaBQAICc5TUtMTRUYDE5HBhofCx0dSFtMPgRaHhcbWkAFGAJcU1oKGRYcWB0LBU5dBQcLHA46XAtDXEUDBAMBDRROXXUFXQ0aGl1CWBYeak5NSU9cAgYMQkFcHRMdOQVdFRNDCxVEX1pNSUlLTwUFFVwLG1teRVhYZnoCT10FAAAAAArADkw$/98624/szczegoly-unitu/2093142437/lista-towarow/17517786351

I jeszcze ziomek co mi będzie wymieniał namawia na ten niżej. Ta firma to raczej pewniak ale czy jest sens?

https://allegro.pl/oferta/intercooler-bmw-e46-320d-318d-330d-zielony-9584056378

Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć więcej na ten temat to będę wdzięczny, dzięki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nissens jak najbardziej warty polecenia, mam ładnych kilka lat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Właśnie różnica między nissenem, a tym z fmic to 150zł więc wolałbym już dołożyć i wziąć tamten, tym bardziej że jest cały zestaw do montażu. Ale zastanawiałem się bardziej nad tymi z niższej półki, bo jak pisałem wyżej nie wiem czy jest sens pakować takie lepsze na ten osprzęt, który mam. Co o tym myślisz? Teoretycznie powinny śmigać..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytaj na czescidobmw, zawsze doradzają, nie sprawdzałem tańszych więc nie mam zdania.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.