Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e39 525tds z 1997

Mój problem jest następujący: jeździłem jakieś 30min silnik się nagrzał wskazówka wskazała środek centralnie na tarczy, gdy jechałem było wszystkow ok ale jak zbliżałem się do świateł i wciskałem sprzegło po jakiś 20m gasł i był problem z ponownym odpaleniem. Trzeba było zakręcić silnikiem ok 1-2 min i dopalał ciązko, trzymałem go długo na rozruszniku aż osiągał swoje obnroty bo inaczej gasł. Co to może być proszę o odpowiedz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

podjec do "dobrego i rzetelnego mechanika" niech zdjagnozuje ci auto na komputerze. Problemy z odpalaniem moga sie wiazac z spalonymi swiecami jednak na trasie podczas jazdy jezeli ci gasnie to moze byc na prawde wiele przyczyn.

Cos jest nie tak z pompa wtrysku paliwa (pali ci sie czasami kontrolka ddr), Czy maz falowanie obrotow silnika na wolnych obrotach i czy jak wrzucasz bieg to moc jakby zalapuje po sekundzie a nie na tychmiast?

Opublikowano
witam,

podjec do "dobrego i rzetelnego mechanika" niech zdjagnozuje ci auto na komputerze. Problemy z odpalaniem moga sie wiazac z spalonymi swiecami jednak na trasie podczas jazdy jezeli ci gasnie to moze byc na prawde wiele przyczyn.

Cos jest nie tak z pompa wtrysku paliwa (pali ci sie czasami kontrolka ddr), Czy maz falowanie obrotow silnika na wolnych obrotach i czy jak wrzucasz bieg to moc jakby zalapuje po sekundzie a nie na tychmiast?

WITAM !!! JA MAM TAKI PROBLEM !!! pali mi sie czasami kontrolka ddr,

mam falowanie obrotow silnika na wolnych obrotach i jak wrzucam bieg to moc jakby zalapuje po sekundzie a nie na tychmiast !!! CO TO EST ? :( :( :(

Opublikowano

Witam

Mozesz miec najprawdopodobniej problem z pompa wtryskowa,

poszukaj tematow o pompie wtryskowej do tdsa.

Piersze co to zdjagnozuj silnik na kompie u fachowca, moze tez byc problem z lancuchem rozrzadu jak masz duzy przebieg i auto bylo mocno uzywane.

kontrolka ci sie zapala najprawdopodobniej bo poczatek konta wtrysku na pompie czasami jest niewlasciwy i komputer to odczytuje jako awarie i dlatego od cina zasilanie (zapalenie sie kontrolki dde)

A tak ogolnie to by trzeba bylo zrobic bmw i bosch proces o te pompy.

Monopolisci