Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów. Proszę o ocenę poniższego ogłoszenia.

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e90-320d-2007-177-km-zadbana-ID6CDF11.html#713620c1ab

VIN: WBAVG91048VG53935

Generalnie przeczytałem sporo stron forum o e90 i jestem zdecydowany na wersję silnika m47 lub n47 (byle był zadbany) - przy uwzględnieniu mojego budżetu, który oscyluje w okolicach 20k. Według treści ogłoszenia [napraw] i zdjęć na moje laickie oko samochód wygląda na godny uwagi, jednak jeśli jednak jest się do czego przyczepić (lub po prostu zdaniem kogoś nie jest wart swojej ceny) to proszę o wyciągnięcie mankamentów osoby, które się lepiej znają na rzeczy. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Masz budżet na auto w okolicach 20 tyś i chcesz kupić Bmw za 20 tyś? No brawo.

"Brak filtra dpf - został usunięty przez poprzedniego właściciela." :D

Edytowane przez leonard1975
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na ekspozycję to tańsze są :)
Opublikowano
Masz budżet na auto w okolicach 20 tyś i chcesz kupić Bmw za 20 tyś? No brawo.

"Brak filtra dpf - został usunięty przez poprzedniego właściciela." :D

Może się jakoś niejasno wyraziłem, może niewystarczająco jasno, może nie zrozumiałeś do końca, nie wiem. Za tyle mniej więcej chciałbym kupić e90. Co do reszty się nie martw. No i nie o to chodziło w tym temacie.

Filtr dpf usunięty - uważasz, że to skreśla samochód? Wiem, że to niezgodne z przepisami, natomiast nie wiem jak tak na prawdę z egzekwowaniem tego. No i usuwanie dpf jest dosyć częstą praktyką

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Awaria DPF występuje najczęściej jako skutek niedomagania innych układów.