Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie odnośnie amortyzatorów i sprężyn do e36. Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem ich wymiany i tutaj mam pytanie do szanownego grona na co?

Chciałbym troszkę obniżyć autko i poprawić właściwości jezdne. Na początku pomyślałem żeby wrzucić kompletne zawieszenie od MTS Technik Przód -40, a tył -20. Poczytałem trochę opinii o MTS i zdania są podzielone. Jedni mówią, że szajs,a inni sobie chwalą :) Drugą opcję jaką rozważam to wrzucenie Kompletu amortyzatorów Bilstein B4 i sprężyny Eibach Pro Kit przód -30, a tył- 15. Podobno taka konfiguracja nie będzie zabójcza dla amortyzatorów i wychodzi troszkę drożej, a i być może jakość ciut lepsza. Nie chcę gwintu. Chcę żeby to był daily car o troszkę sportowym zacięciu, bo z przodu koza straszy :) Samochodzik to e36 Coupe 18 is m42b18 obecnie felgi to styling 24 225/45 r 17.

Liczę na jakieś sugestie i pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano
Może coś takiego:

https://www.jdl-performance.com/sklep/zawieszenie-sportowe-ap-sp20-306-bmw-3-e36-09-1990-12-1998-318-is.html

B4 + sprężyny HR -30 miałem i nie polecam tego amorka ze sportowa sprężyną, słabo to jeździło. Lepiej b6 a najlepiej B8. B4 + seryjna sprężyna jak najbardziej polecam. Pozdrawiam.

Cześć!

Sprawdziłem ofertę i wydaje się w porządku. Cenowo wychodzi podobnie jak bilstein b4 plus springi od eibach, a i pewnie komfort użytkowania lepszy. Jednak w sieci dosyć mało opinii znalazłem na temat tych kitów. Ludzie piszą, że współpracują oni z KW. Słyszałeś może coś na temat tych Ap?

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Jest to średnia półka, poczytaj opinie niekoniecznie użytkowników BMW, trochę tego jest. Ewentualnie jeszcze poszukaj odpowiednika amortyzatorów m-technic i wtedy eibach, ale bym wolał chyba kupić cały zestaw. Najlepiej eibach B12. :D
Opublikowano
Jest to średnia półka, poczytaj opinie niekoniecznie użytkowników BMW, trochę tego jest. Ewentualnie jeszcze poszukaj odpowiednika amortyzatorów m-technic i wtedy eibach, ale bym wolał chyba kupić cały zestaw. Najlepiej eibach B12. :D

Dzięki wielkie za pomoc i chyba wleci ten kit od Ap, bo eibach przekracza moje możliwości finansowe :)