Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przychodzę dziś z problemem. Mianowicie ;zapalił mi się check engine , już drugi raz tak się stało . Zauważyłem ze stało się tak kiedy bak jest prawie pusty i potrzbuje dolewki . Nigdy nie dzieje się nic jak robię dolewkę mając jeszcze tak 1/4 baku. Samochód traci lekko moc ma takie szarpnięcie . Jak już chwile pojeżdżę wsyztsko jest ok. Miałem taki przypadek raz po tym jak wlazłem gorsze paliwo. Prawie zawsze leje VPower . Raz pozwoliłem sobie na słabsze i myślałem ze samochód zdechnie tak się dławił . I tu pytanie czy może być to lambda ? Samochód na postoju nie ma drgań , wskaźnik nie faluje wsyztsko wyglada ok. Obawiam się tego dlawienia jak jest zimny .. czy jazda prawie na pusto tez może mieć wpływ na to ?

Aaa .. nie ubywa oleju .

Samochód to bmw 1 seria e87 120D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lepiej podłącz pod kompa. Auto powie ci więcej niż my na forum. Teraz to wróżenie. Kiedy wymueniałeś filtr paliwa?