Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od dłuższego czasu hałasują mi uszczelki na dziurach. Są konserwowane choćby sylikonem w sprayu, ale widzę, że uszczelka od wnęki drzwi zarówno od strony kierowcy jak i pasażera jest przetarta.

Czy jest jakaś alternatywa na wymianę? Nowa to koszt prawie 500zł co jest dla mnie ceną zaporową.

Widziałem takie pianki okrągłę co się wrzuca do środka uszczelki, jakby kupić taką czarną i przeciągnąć przez całą uszczelke dookoła to zdałoby egzamin wyciszenia na dziurach? I może lepiej by wyglądało przetarcie przy słupku jakby kupić taką czarną. Obwiam się, że po wyjęciu uszczelki woda będzie lecieć do środka poprzez inne jej założenie czy odkształcenie.

Czy wykonywał ktoś z Was taki zbieg?

Ewentualnie jak sobie poradziliście z takim problemem?

Opublikowano
Ja kupiłem używana od polifta z chyba 2014r i wrzuciłem do środka właśnie taka piankę/sznurek z mikrogumy. Ogólnie mnie wyniosło to jakieś 60zl
Opublikowano

bf72c224f1971fb50ec0df42ae36556f.jpg

Polecam również skrzeczaly mi uszczelki. Preparat pomógł jest cichutko, póki co miesiąc ale zobaczymy co dalej. Posmarowania z wyczyszczeniem uszczelek jakieś max 30min

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk