Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy można w E65 zakodować funkcję, aby przy pokrętle świateł na A (automatyczne) cały czas świeciły się światła, niezależnie od tego czy to dzień czy noc, natomiast na pozycji 0 żeby światła gasły? Czytałem tylko o możliwości ustawienia świateł drogowych na ileś % i będą one też stale świecić nawet na 0 lecz wolałbym aby na 0 gasły.
Opublikowano

Automat jest od tego żeby włączać Ci światło zależnie od jasności światła.

Pozycja 0 to światła drl po zapłonie

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam , podłączę się pod temat… co należy przeprogramować aby w G30 na stałe paliły się Również z tyłu pozycyjne bo teraz świecą mi tylko ringi . Jak kupiłem auto to nic nie miał włączone nawet w menu nie było funkcji DRL. Miałem wcześniej F11 DRL były tak zakodowane że dzień i noc po zgaszeniu silnika nadal świeciły Również po otwarciu drzwi aż pilotem zamknę i o to mi chodzi. Czy tak się da zaprogramować g30 bo mnie wtrynia strasznie jak otwieram drzwi i ciemno jest szczególnie w nocy . Tylko klamki świecą ale to za przeproszeniem w Du… nie podświetlenie
Opublikowano
Witam , podłączę się pod temat… co należy przeprogramować aby w G30 na stałe paliły się Również z tyłu pozycyjne bo teraz świecą mi tylko ringi . Jak kupiłem auto to nic nie miał włączone nawet w menu nie było funkcji DRL. Miałem wcześniej F11 DRL były tak zakodowane że dzień i noc po zgaszeniu silnika nadal świeciły Również po otwarciu drzwi aż pilotem zamknę i o to mi chodzi. Czy tak się da zaprogramować g30 bo mnie wtrynia strasznie jak otwieram drzwi i ciemno jest szczególnie w nocy . Tylko klamki świecą ale to za przeproszeniem w Du… nie podświetlenie

Ale do czego ci potrzebne światła z tyłu przy otwieraniu auta ? Ringi swieca jako DRL i z tyłu nie powinno się nic świecić bo taka funkcja świateł dziennych choć można to ustawić żeby przy funkcji DRL świeciły z tyłu postojowe ale ja wtedy nie widzę sensu DRL.. chyba że się mylę ?

Opublikowano
No właśnie ja po prostu chcę taki kaprys :roll: albo raczej praktyczne zastosowanie u mnie..,bo tak miałem w F11 mimo otwarcia drzwi światła pozostawały włączone tak długo aż pilotem zamykałem auto . I to by było dla mnie git :norty: . To że prawo tego nie wymaga do jazdy? Nie po to kupowałem BMW żeby nie móc jej pod siebie wyprofilować, Prawda ? Na angielskim forum znalazłem tylko żeby spróbować update SW do nowszej wersji i powinna pojawić się opcja tylnich DRL. Będę musiał to zrobić w wolnym czasie. Pozdro