Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Spotkał mnie ciekawy problem - mianowicie kilka dni temu kodowałem różne opcje w E46 w modułach komfortu, świateł itp. Włączyłem m.in. opcje DRL oraz BFD. Wszystko wydawało się ok, do momentu próby zamknięcia drzwi z pilota. Zamek w ogóle nie reaguje na otwieranie i zamykanie z pilota, tak samo z przycisku na tunelu. Otwieranie/zamykanie szyb działa z przycisków ok. Do tego nie świecą się żarówki oswietlajace wnętrze, nie można ich odpalić z przycisku - kompletny brak reakcji. Centralny zamek można otwierać i zamykać jedynie mechanicznie z kluczyka.

Poszperałem trochę po necie, wyszło na to że za obie funkcje (centralny z pilota oraz oświetlenie wnętrza) odpowiada moduł komfortu. Zresetowalem więc za pomocą NCS ustawienia modułu GM5 do fabrycznych, ale nic się nie zmieniło.

Próbowałem zakodować kluczyk (stacyjka+kombinacja przycisków), ale to również nie dało żadnych efektów. Podczas próby otwarcia/zamknięcia z przycisku na tunelu oraz podczas kodowania kluczyka nie było słychać tych charakterystycznych 'cyknięć' z okolic modułu komfortu.

Ktoś miał już taki problem? Zna ktoś jego rozwiązanie? :D